همه چیز درباره مراقبت ‌های بارداری

همه چیز درباره مراقبت ‌های بارداری

دوران بارداری برای سلامت مادر و نوزاد، دوره‌ای مهم و حساس در نظر گرفته می‌شود. مراقبت‌ های بارداری در سبک زندگی سالم دوران بارداری، نقش مهمی بر عهده دارد. این مراقبت‌ها شامل معاینات دوره‌ای مخصوصی است که در دوران بارداری انجام می‌شود. مادران جوان برای حفظ سلامت خود و جنین‌، باید به صورت منظم زیر نظر یک دکتر زنان و زایمان، این مراقبت‌ها را انجام دهند.

در این مطلب از سایت دکتر مظاهری شما را با انواع مراقبت ‌ها در دوران بارداری آشنا می‌کنیم، تا پایان با ما همراه باشید.

مهم‌ترین مراقبت های بارداری

مهم‌ترین مراقبت های بارداری

انجام مراقبت ‌های بارداری جهت اطمینان یافتن از سلامت کامل مادر و جنین امری ضروری است. در معاینات اولیه پزشک متخصص، آزمایشاتی نظیر آزمایش خون، ادرار و تست پاپ اسمیر را تجویز می‌کند. علاوه بر این انجام سونوگرافی و معاینه لگن نیز به مادر توصیه می‌شود.

 بعد از اولین جلسه مراجعه به پزشک، مادر باید هر چهار هفته یکبار و در ماه‌های پایانی بارداری یعنی ماه‌های هفت و هشت در مدت هر دو هفته یکبار مراجعه به پزشک داشته باشد. در ماه آخر برای انجام مراقبت‌ های حین بارداری باید هر هفته به پزشک مراجعه کند و تمامی مشکلات و دل نگرانی‌های خود را با او در میان بگذارد.

تغییرات وزن در دوران بارداری چگونه است؟

تغییرات وزن در دوران بارداری چگونه است؟

به صورت کلی، بانوان در دوران بارداری در حدود ۱۱تا ۱۳ کیلو اضافه وزن خواهند داشت. در صورتی که مادر قبل از بارداری اضافه وزن داشته باشد، در دوران بارداری وزن کم‌تری اضافه خواهد کرد. در صورتی که مادر با کمبود وزن مواجه باشد ممکن است در این دوران وزن بیشتری اضافه کند.

 به هر حال لازم است برای انجام مراقبت ‌های بارداری و کنترل منظم وزن خود به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.

بهترین تغذیه برای دوران بارداری چیست؟

برای زنان باردار، بهترین و مناسب‌ترین رژیم غذایی، رژیمی است که سالم، متنوع و مقوی باشد و از تمامی گروه‌های غذایی به میزان کافی در آن وجود داشته باشد. گروه‌های غذایی مفید برای مصرف مادران باردار شامل گوشت، ماهی و تخم مرغ، میوه و سبزیجات، لبنیات، ویتامین با نظر پزشک و فولیک اسید جهت جلوگیری از مشکلات مغز و نخاع است.

 برخی مواد غذایی مانند مواد کافئین‌دار و یا دارای قند مصنوعی، همچنین استعمال سیگار و دخانیات می‌تواند تاثیرات منفی بر روی سلامت مادر و جنین بگذارد. حتما در مراقبت ‌های بارداری خود از پزشک، لیست غذاهای مفید و یا مضر برای مصرف در این دوران حساس را بخواهید.

تا چه مدت می‌توان در دوران بارداری کار کرد؟

در دوران بارداری، شرایط و نوع کار، نوع محیط کاری و حتی مدت زمان کاری، برای افراد مختلف متفاوت است‌ به همین دلیل نمی‌توان به طور کل کار کردن در دوران بارداری را ممنوع کرد. اما در صورتی که شغل مادر با مواد خطرناک نظیر سرب، جیوه، مس و یا تشعشعات هسته‌ای سروکار نداشته باشد. همچنین کار مادر با فعالیت‌های زیاد و سنگینی همراه نباشد، کار کردن منعی نخواهد داشت.

آیا در دوران بارداری می‌توان ورزش کرد؟

یکی از مراقبت ‌های بارداری، انجام ورزش‌های سبک و منظم است‌ در صورتی که مادر مشکل خاصی نداشته باشد، می‌تواند حداقل ۳۰ دقیقه در روز ورزش‌های سبک انجام دهد. همچنین انجام ورزش‌های بارداری می‌توان باعث سهولت زایمان و کم شدن درد مادر حین زایمان شود.

مادران بارداری که می‌خواهند ورزش را شروع کنند حتما در طول ورزش، آب زیاد بنوشند تا بدن آن‌ها دچار کم آبی نشود و حرارت بدنشان بالا نرود.

نتیجه گیری

همان‌طور که گفته شد انجام مراقبت های بارداری یکی از ضروری‌ترین کارهایی است که برای حفظ سلامت مادر و جنین باید انجام شود. برای پیشگیری از سقط و یا مشکلاتی که ممکن است به علت‌های گوناگون در دوران بارداری پیش بیاید، باید مراقبت زیرنظر پزشک و مشورت با او هنگام بروز هرگونه مشکل را جدی گرفت.

سقط مکرر، علل و درمان آن مبحثی مهم برای مادرانی است که با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند. برای این مادران کنترل و بررسی توسط پزشک بسیار حائز اهمیت است.

مقالات مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی مقالات
برچسب ها