نحوه انجام سونوگرافی واژینال به چه صورت است؟

سونوگرافی واژینال

نوعی سونوگرافی پزشکی از واژن که برای بررسی دقیق‌تر اندام‌های درون حفره‌ لگن انجام می‌شود را سونوگرافی واژینال می‌گویند. در صورتی که متخصص برای شما هم این نوع سونوگرافی را تجویز نموده و هیچ اطلاعاتی از آن ندارید در این مطلب از سایت دکتر ناهید مظاهری متخصص زنان راجب این نوع سونوگرافی مطالبی را بیان خواهیم کرد.

سونوگرافی واژینال به چه معنا است؟

سونوگرافی واژینال

یکی از روش‌های تصویربرداری برای بررسی رشد جنین و سلامت او سونوگرافی واژینال است که با قرار دادن وسایل خاص در داخل واژن، داخل واژینال را مشاهده می‌کنند. در این روش با امواج صوتی از جنین عسکبرداری کرده و با کمک این امواج تصویر به مانیتور منتقل می‌شود. این پروسه طولانی نبوده و تنها ۲۰ دقیقه زمان می‌برد.

سقط‌هایی که در سه ماه اول بارداری رخ می‌دهد از مهم‌ترین دلایل انجام این سونوگرافی هستند زیرا زنان در این مرحله با مشکلاتی همچون باقیماندن محصولات بارداری و خونریزی واژینال روبرو می‌شوند. به همین دلیل سونوگرافی ترانس واژینال برای ارزیابی این بیماران انجام خواهد شد.

کاربردهای سونوگرافی واژینال

این نوع سونوگرافی در اغلب بیماری‌های زنان مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روش مخصوص بانوان بوده و اطلاعات بیشتر و دقیق‌تری به پزشک می‌دهد. از سونوگرافی واژینال در تشخیص موارد بسیاری استفاده می‌شود که به شرح زیر هستند:

تشخیص کیست و فیبروم

این نوع سونوگرافی نسبت به سایر روش‌ها دقیق‌تر عمل می‌کند. بنابراین امکان تشخیص کیست و فیبروم در تخمدان و رحم به صورت دقیق بررسی می‌شود.

بارداری

با استفاده از این نوع سونوگرافی، انواع مختلف بارداری تشخیص داده می‌شود. بارداری معمولی و خارج از رحم با استفاده از ترانس واژینال تشخیص داده شده و در خصوص بارداری خارج از رحم تشخیص زود هنگام اهمیت بسیاری برای حفظ سلامتی مادر دارد.

سرطان دستگاه تناسلی

 با سونوگرافی واژینال هرگونه عامل غیرعادی در بدن بیمار مشاهده خواهد شد. یکی از سریع‌ترین روش‌ها برای تشخیص بیماری‌هایی همچون سرطان، کیست و … استفاده از سونوگرافی داخل واژن است.

بررسی مشکلات ناباروری

برای درمان ناباروری انجام سونوگرافی داخل واژینال اهمیت بسیاری دارد.

سقط جنین

 از دیگر عواملی که توسط سونوی داخل واژن تشخیص داده می‌شود، سقط جنین است.

مشکلات قاعدگی

علت نامنظمی در عادت ماهیانه توسط این سونوگرافی قابل تشخیص است.

جفت سر راهی

در بعضی مادران باردار، جفت در دهانه پایینی رحم قرار می‌گیرد. این موضوع خطراتی برای مادر به دنبال خواهد داشت. لذا هرچه زودتر این عارضه باید تشخیص داده شود که این کار از طریق سونوگرافی واژینال امکان‌پذیر است.

سونوگرافی در دوران بارداری

برای چک کردن سلامت، ضربان قلب و روند رشد جنین از این نوع سونوگرافی استفاده می‌شود.

نحوه انجام سونوگرافی واژینال به چه صورت است؟

سونوگرافی واژینال

برای انجام این سونوگرافی مراحل زیر انجام می‌شود:

  • تخلیه مثانه توسط بیمار انجام می‌شود.
  • بیمار روی تخت دراز کشیده و برای آرامش بیشتر، ملحفه‌ای به او داده می‌شود.
  • سونوگرافیست از بیمار می‌خواهد پاهای خود را خم کند.
  • سپس پروب سونوگرافی داخلی را وارد واژن می‌کند.
  • برای اینکه پروب واژینال به آسانی وارد واژن گردد از ژل استفاده می‌شود.
  • پس از ورود پروب سونوگرافی به واژینال، تصاویری از اندام‌های درون لگن گرفته می‌شود.
  • ممکن است روی قسمت تحتانی شکم برای ایجاد تصاویر بهتر فشار وارد شود.
  • پس از پایان سونوگرافی واژینال ، پروب را ضد عفونی و استریل می‌کنند.
  • گاهی ممکن است برای ارزیابی دقیق‌تر، این سونوگرافی تکرار گردد.
  • در نهایت گزارشی برای پزشک ارسال خواهد شد.

عوارض سونوگرافی واژینال

در سونوگرافی داخل واژن، از هیچ اشعه‌ای استفاده نمی‌شود، لذا یک روش امن و بی‌خطر است. این نوع سونو در دوران بارداری نیز انجام می‌شود و هیچگونه خطر و عوارضی برای مادر و جنین نخواهد داشت. امکان دارد حین انجام کار کمی احساس ناراحتی داشته باشید که زیاد نیست و به صورت تمام می‌شود. اگر این کار توسط یک پزشک ماهر و متخصص  انجام شود، هیچ درد و خونریزی نخواهید داشت.

نتیجه گیری

اگر باردار هستید یا به هر دلیلی قصد انجام سونوگرافی را دارید باید دقت کنید متخصص شما چه نوع سونوگرافی را تجویز نموده است. در این مطلب از سایت دکتر ناهید مظاهری شما را با سونوگرافی واژینال آشنا نمودیم. دکتر ناهید مظاهری متخصص زنان این سونوگرافی واژینال را به بهترین شکل ارائه می دهد.

مقالات مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی مقالات
برچسب ها