در بارداری باید به کدام سمت خوابید؟

در بارداری باید به کدام سمت خوابید؟

آیا می‌دانید در بارداری باید به کدام سمت خوابید؟ این سخن که نباید به سمت راست خوابید درست است؟ علت این توصیه چیست؟ به پشت خوابیدن چه  عواقبی به دنبال خواهد داشت؟ برای بر طرف کردن این مشکل چه راه کارهایی وجود دارد؟سمت مناسب خوابیدن در بارداری کدام است؟

اگر شماهم با چنین شرایطی روبه رو هستید و به‌دنبال پاسخی برای سوالاتتان هستید تا انتهای این صفحه با ما همراه باشید.

در بارداری باید به کدام سمت خوابید؟

فرزندآوری یکی از چالش برانگیزترین دوران‌ها برای مادران است که آن‌ها را مجبور به دست و پنجه نرم کردن با اتفاقات بسیاری می‌کند. یکی از مهم‌ترین آن‌ها خوابیدن، آن‌هم تنها به یک سمت است!

بهترین توصیه‌ای که تمام مراقب‌های حین بارداری آن را تأیید می‌کنند خوابیدن به پهلو یا سمت چپ است.

چرا چنین موقعیتی نسبت به سایر مواقع برتری داده شده است؟

چرا چنین موقعیتی نسبت به سایر مواقع برتری داده شده است؟

برای پیدا کردن جواب ادامه مطلب را مطالعه کنید.

خواب خوش در این بازه زمانی یکی از مهمترین ملاک‌‌ها برای سلامت مادر و فرزند است که باید آن را به خوبی مورد توجه قرار داد. خوابیدن به پشت و شکم از فهرست سمت مناسب خوابیدن در بارداری حذف می‌شود.

در سه ماه اول و سه ماه دوم ایده‌آل‌ترین حالت خوابیدن به پهلو (ترجیحاً چپ) است. در این حالت بیشترین مقدار مواد مغذی و خون به جنین و مادر می‌رساند و فشار کمتری به سیاه رگ بزرگ وارد می‌شود و همین عملکرد کلیه را بهبود می‌بخشد. همین مورد باعث از بین بردن مواد زائد، میزان تورم پایین‌‌تر در پا، قوزک و دست‌ها می‌شود.

به‌طور کلی رحم در این دوران(سه ماهگی به بعد) بسیار سنگین خواهد شد و خوابیدن به سمت چپ در بارداری سبب فاصله گرفتن وزن چنین از سیاه رگ زیرین می‌شود و سبب بهبود عملکرد بدن می‌شود.

در مراقبت‌های حین بارداری باید رعایت کنید که در سه ماه دوم و سه ماه سوم به پشت نخوابید!

زیرا که کمر شما و تمام دستگاه‌های مرتبط با آن بخش مانند دل، روده بزرگ و سیاه رگ مجبورند تمام وزن رحم و جنین رو به رشد را بر روی خود تحمل کنند و همین باعث اختلال عملکرد و کمبود گردش خون خواهد شد.

به پشت خوابیدن با توجه به موارد گفته شده تبعات بسیاری همچون کمر درد، هموروئید، اختلالات گوارشی، کندی در گردش خون، پایین آمدن فشار و سرگیجه را همراه خود خواهد داشت. علاوه‌بر تمام این‌ها گردش خون ضعیف تاثیر مستقیمی بر سیستم خون رسانی به جنین می‌شود و اکسیژن و میزان مواد مغذی ارسالی را کاهش می‌دهد.

برای بر طرف کردن این مشکل چه راه کارهایی وجود دارد؟

اگر شماهم عادت به پشت خوابیدن را ندارید به شما پیشنهاد می‌کنیم تا چند دقیقه وقت بگذارید و توصیه‌های زیر را با دقت بخوانید و امتحان کنید و یا از دکتر زنان مشورت بگیرید..

  • به پهلو بخوابید، پاهایتان را روی هم قرار دهید و یک بالشت هم میان آن‌ها و یک بالشت هم پشت کمرتان بگذارید و هر ترکیب دیگری که با آن احساس راحتی می‌کنید.
  • به‌طور کلی از تعداد بالشت بیشتری استفاده کنید.
  • می‌توانید یک بالشت مخصوص بارداری یا تمام قد استفاده کنید.
  • خود را بالاتر نگه‌دارید. اگر بالشت‌ها کمک چندانی نمی‌کنند سعی کنید خود را در موقعیت بالاتری همچون یک صندلی یا مبل درازشو (در صورت وجود) استفاده کنید.

با گذشت مدتی بدن شما به شرایط جدید عادت خواهد کرد و طبیعی است که طی چند هفته این روش کمی برایتان دشوار باشد.

لازم به ذکر است که اگر در صورت بیدار شدن به پشت یا شکم بودید هیچ جای نگرانی نیست. تنها دوباره به پهلو بخوابید و فکر خود را درگیر نکنید.

در سه ماه آخر بارداری باید چه کنیم؟

در سه ماه آخر بارداری باید چه کنیم؟

از هفته بیست و هشت یا همان سه ماه آخر سمت مناسب خوابیدن در بارداری به پهلو است و اگر به پشت بخوابید بر رگ‌های بزرگ فشار وارد می‌کند و اکسیژن رسانی به رحم و جنین را مختل می‌سازد.

سخن آخر

با توجه به مطالب گفته شده بهترین حالت برای خوابیدن بانوان باردار به پهلو چپ و راست است که سمت چپ در الویت است.

در صورت وجود شبهات شما می‌توانید از مشاوره قبل از بارداری کمک و راهنمایی لازم را دریافت کنید.

مقالات مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی مقالات
برچسب ها