خطرناک‌ترین بیماری‌های دوره بارداری چیست؟     

خطرناک‌ترین بیماری‌های دوره بارداری چیست؟     

بیماری‌های دوره بارداری می‌تواند برای مادر و جنین بسیار خطرناک باشد. بارداری دوران حساسی میباشد و ضروری است در این دوره به بهداشت و سلامتی زنان باردار توجه بسیاری نمود.

بیماری های مختلف می‌تواند جان مادر و یا کودک و یا حتی هردو را به خطر بیاندازد و موجب سقط جنین شود. در این مقاله قصد داریم شما را با چندین مورد از مهم‌ترین بیماری های دوره بارداری آشنا نماییم.

ضرورت آگاهی درباره بیماری‌ های شایع دوران بارداری

ضرورت آگاهی درباره بیماری‌ های شایع دوران بارداری

زنان باردار با مراجعه منظم به مراکز درمانی، به پزشک خویش در شناسایی مشکلات و بیماری های احتمالی در مراحل اولیه کمک شایانی می‌نماید. مراقبت‌های منظم کمک می‌کند مادر و جنین از لحاظ سلامت جسمی همواره در وضعیت خوبی قرار داشته باشند. پس مراجعه منظم به دکتر زنان و ایجاد آگاهی نسبت به بیماری های خطرناک دوره بارداری نقش بسیار مهمی در جلوگیری از این اتفاقات خواهد داشت.

بیماری ‌های شایع دوران بارداری

در این دوره ممکن است مادر باردار با بیماری‌های مختلفی روبرو شود که در این جا به مهم‌ترین موارد این بیماری های دوره بارداری اشاره خواهیم نمود:

کم خونی فقرآهن

کم خونی زمانی رخ می‌دهد که تعداد گلبول‌های قرمز خون که شامل هموگلوبین و هماتوکریت می‌باشند، کم باشد. کم خونی فقرآهن از شایع‌ترین انواع کم خونی در دنیا است. آهن بخشی از هموگلوبین است و به خون اجازه حمل اکسیژن را می‌دهد. در این دوران میزان خون بدن افزایش می‌یابد و از طرفی نیز جنین برای تکامل به خون نیاز دارد، از این رو در دوران بارداری نیاز بدن به آهن افزایش می‌یابد.

علائم این بیماری عبارتند از:

  • رنگ پریدگی
  • ضعف و خستگی
  • بی حالی
  • تنگی نفس

برای جلوگیری از این مشکل پزشک در دوران بارداری، مکمل‌های آهن و فولیک اسید برای زنان باردار تجویز نماید.

دیابت بارداری

چنان چه در طول بارداری سطح قند خون مادر بالا برود، وی به بیماری دیابت دچار خواهد شد. این بیماری با یک روش ساده قابل تشخیص است. این روش، عبارتست از انجام یک تست گلوکز بین هفته بیست و چهارم تا هفته بیست و هشتم بارداری با انجام تست تشخیصی تست تحمل گلوکز خوراکی.

دیابت بارداری یکی از مهم ترین بیماری های دوره بارداری است و مشکلات بسیاری ایجاد می‌کند. به طور مثال خطر بزرگ شدن بیش از حد نوزاد یا ماکروزومی، افزایش ناگهانی فشار خون زن باردار و یا وجود پروتئین در ادرار پس از هفته بیستم بارداری یا پره اکلامپسی و همچنین زایمان سزارین.

افسردگی

عارضه افسردگی تنها مربوط به زمان پس از زایمان نیست و ممکن است در هنگام بارداری نیز ایجاد شود. زنان در طی دوران بارداری و پس از آن علاوه بر سایر مشکلات، با افسردگی و یا اضطراب نیز دست و پنجه نرم می‌کنند. خوب است بدانید دلیل مشخصی برای افسردگی و یا اضطراب پیش و پس از بارداری وجود ندارد، اما تغییرات هورمونی، سابقه خانوادگی، استرس، تغییر در مواد شیمیایی داخل مغز و … می‌توانند موجب بروز افسردگی شوند.

مشکلات جنینی

مشکلات جنینی

مشکلات جنین شامل کاهش حرکت پس از هفته بیست و هشتم و یا کوچک‌تر بودن نسبت به اندازه طبیعی نوزاد است. در این شرایط باید زنان بارداری تحت نظر پزشک باشند و به طور دقیق و کامل مورد بررسی قرار بگیرند.

فشار خون بالا

فشار خون بالا از شایع ترین مشکلات و بیماری های دوره بارداری است. زنانی بارداری که در طی دوران بارداری دچار افزایش فشار خون شده‌اند، باید از نزدیک و به طور دقیق مورد بررسی قرار بگیرند.

عفونت‌های شدید بارداری

عفونت‌های داخلی، به خصوص عفونت‌های مقاربتی ممکن است در طول بارداری و زایمان رخ داده و منجر به بروز مشکلات جدی و خطرناک برای مادر و نوزاد شوند.

استفراغ شدید بارداری

برخی مادران باردار به طور مداوم در طول دوره بارداری از تهوع و استفراغ رنج می‌برند. برای از بین بردن این تهوع داروهایی تجویز می‌شود و گاهی لازم است زن باردار جهت دریافت دارو در بیمارستان بستری شود. این عارضه اغلب تا هفته بیستم بارداری برطرف شده و یا از شدت آن کاسته خواهد شد.

سقط جنین

پایان حاملگی به طور خواسته یا ناخواسته تا پیش از هفته بیستم بارداری سقط جنین نامیده می‌شود. گاهی نیز سقط جنین حتی پیش از این که زنان متوجه بارداری خود بشوند اتفاق می‌افتد. شایع‌ترین دلیل سقط جنین که از دردناک ترین بیماری های دوره بارداری است، مشکلات کروموزومی می باشد و علائم آن شامل پیچش و درد شکم و خونریزی شدید است. البته لکه بینی در اوایل دوره بارداری امری طبیعی است و نیازی به نگرانی نیست!

جفت سرراهی

این وضعیت زمانی اتفاق می‌افتد که جفت از داخل رحم، قسمتی از ابتدای گردن رحم را بپوشاند. این شرایط موجب خون ریزی‌هایی همراه با درد بسیار شدید در سه ماه اول بارداری خواهد شد. در این شرایط پزشک استراحت مطلق تجویز نموده و چنان چه خونریزی سنگین باشد مادر باید در بیمارستان بستری شود.

سخن نهایی

بارداری یک تجربه بسیار هیجان انگیز است. مادران باردار در زمان بارداری تغییرات زیادی را در جسم خود تجربه می‌کنند که بسیاری از آن‌ها کاملا طبیعی هستند. با این حال بیماری ‌هایی وجود دارند که ممکن است خطرناک باشند و جان مادر و کودک را تهدید نمایند. بهترین راه پیش گیری از این بیماری ها مراجعه به پزشک و انجام مشاوره قبل از بارداری است تا بدانید چه زمانی بارداری پر خطر خواهد بود؟ در این مقاله به بررسی چند مورد از مهم‌ترین بیماری های دوره بارداری پرداختیم زیرا داشتن آگاهی کافی و شناخت این بیماری‌ها می‌تواند به سلامت شما و کودکتان کمک کند. امیدواریم که این مقاله توانسته باشد اطلاعات مفیدی در اختیار شما مادران باردار عزیز قرار دهد.

مقالات مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی مقالات
برچسب ها