یائسگی بخشی از زندگی تمام بانوان است. این دوره در اغلب زنان با عوارض و مشکلات بسیار همراه است؛ اما به‌طور حتم با شناخت عوارض یائسگی و پیامدهای آن، می‌توانیم شدت آن را کاهش داده و یا به‌طور کل احتمال بروز آنان را از بین ببریم. در مطب دکتر مظاهری تمام مسائل مربوط به دوره پیش از یائسگی و پس‌ازآن بررسی‌شده و به بانوان در کنترل و بهبود شرایط این دوره کمک می‌شود.

یائسگی

یائسگی چیست؟

یائسگی درست زمانی اتفاق می‌افتد که یک بانو قدرت بارداری خود را به واسط اتمام عادت ماهیانه از دست می‌دهد. علیرغم اینکه در این دوره خونریزی رخ نمی‌دهد و علائم مشهودی وجود ندارد، تغییرات هورمونی شدید، می‌تواند وضعیت حاد و یا متوسطی ایجاد کند. یائسگی لزوماً در دوره میان‌سالی رخ نمی‌دهد و به معنای پایان زندگی جنسی زنان نیست. برخی بانوان جوان در سنین کمتر از میان‌سالی یائسه شده و با پیامدهای آن روبرو می‌شود. ازاین‌رو نمی‌توان نسبت به عوارض یائسگی بی‌تفاوت بود.

یائسگی چگونه رخ می‌دهد؟

یائسگیزمانی که یائسگی سیکل طبیعی خود را طی می‌کند در سه مرحله اتفاق می‌افتد. در اغلب مواقع این دوره‌ها با یکدیگر اشتباه گرفته می‌شوند.

  • دوره پیش از یائسگی: در این دوره سطح ترشح هورمون‌های زنانه همچون استروژن کاهش می‌یابد. تعریق شبانه، گرگرفتگی و خشکی واژن در این دوره رخ‌داده و ممکن است درمان آنان چندین سال طول می‌کشد.
  • یائسگی: زمانی که در 12 ماه متوالی عادت ماهیانه قطع می‌شود، یائسگی رخ‌داده و توسط پزشک تأیید خواهد شد.
  • پس از یائسگی: در این دوره شدت علائم یائسگی کاهش‌یافته و سبک‌تر می‌شود. به‌طور میانگین 2 الی 10 سال پس از بروز یائسگی دیگر اثری از عوارض یائسگی نخواهد بود.

تشخیص یائسگی با چند عارضه

در اغلب بانوانی که دچار یائسگی زودرس می‌شوند، علائم یائسگی با نشانه‌های عادت ماهیانه اشتباه گرفته می‌شود. انتظار می‌رود پس از ورود به دهه چهارم زندگی با علامت‌های دوره پیش‌یائسگی روبرو شده و پس از گذر از این دهه، وارد یائسگی شوید.

  1. گرگرفتگی در طول روز
  2. اختلال در خواب
  3. تعریق‌های شدید شبانه
  4. نوسانات خلق‌وخو و تغییرات احساسی
  5. خشکی واژن و بی‌اختیاری در ادرار
  6. اختلال در زندگی جنسی مانند کاهش میل جنسی و سردمزاجی
  7. خونریزی‌های واژینال
  8. عفونت های واژن

یائسگی

تحریک‌پذیری در بخش سینه‌ها، تغییر در حجم خونریزی پریود، خشکی بدن به‌خصوص در بخش چشم و دهان و همچنین ریزش مو و یا نازک شدن آن، از دیگر عوارض یائسگی در بانوان است. بااین‌حال شدت تمام این علائم در بانوان متخلف یکسان نیست.

عوارض جدی‌تر یائسگی بیشتر در اثر کاهش ترشح هورمون استروژن رخ می‌دهد. چراکه این هورمون زنانه نقش کلیدی در حفاظت از اندام‌هایی همچون استخوان و قلب دارد؛ بنابراین می‌توان گفت مهم‌ترین عارضه‌ای که متوجه بانوان یائسه می‌شود، مشکلات قلبی و پوکی استخوان است.

 

سخن پایانی

یائسگی بخشی از زندگی طبیعی تمام بانوان است. نمی‌توان این‌طور قلمداد کرد که بانوان یائسه تفاوت زیادی به زندگی قبلی خود پیدا می‌کنند و با اختلالات جدی و حاد دست‌وپنجه نرم می‌کنند؛ اما به‌طور حتم با مراقبت بیشتر و مشورت با پزشک متخصص می‌توان به‌سلامت از این دوره عبور کرد. ما در مطب دکتر مظاهری آماده ارائه هرگونه مشاوره در خصوص عوارض یائسگی هستیم.