بررسی ۹ دلیل اصلی نازایی در زنان و راه حل آن

بررسی ۹ دلیل اصلی نازایی در زنان و راه حل آن

نعمت داشتن بچه یکی از شیرین‌ترین اتفاقات زندگی هر زوجی است. شنیدن جمله نازایی در زنان برای اغلب افراد بسیار سخت و رنج‌آور خواهد بود. ناباروری در زوجین، دلایل متعددی دارد و بدون انجام آزمایش‌های تخصصی در این مورد نمی‌توان نظری داد.

در این مطلب از سایت دکتر مظاهری قصد داریم به بررسی علل اصلی نازایی در خانم‌ها بپردازیم. اگر شما هم علاقه‌مند به کسب اطلاعاتی در زمینه درمان انواع بیماری‌ های زنان هستید، با ما همراه شوید.

ناباروری چیست؟

ناباروری چیست؟

بارداری و تلاش برای آن تجربه شیرینی است که زوجین به دنبال آن هستند. با این وجود وقتی که ماه‌ها می‌گذرند و آزمایش‌های بارداری نتایج منفی را نشان می‌دهند، پروسه جذاب تلاش برای باردار شدن می‌تواند به یک روند استرس‌زا و ناراحت‌کننده تبدیل شود. زیرا زوجین معمولا امید خود را از دست داده و فکر می‌کنند که نابارور هستند و نازایی در زنان در حال رخ دادن است.

چه زمانی ناباروری حقیقت دارد؟

هنگامی که خانمی بدون هیچ گونه جلوگیری، 12 ماه به صورت منظم برای باردار شدن تلاش کند و بارداری رخ ندهد، می‌توان گفت که این زوج درگیر ناباروری هستند.

البته این زمان برای خانم‌های بالای 35 سال، 6 ماه است. علاوه بر این نیز زنانی که در گذشته باردار شده‌اند اما حالا قادر به باردار شدن نیستند و همینطور زنانی که سقط مکرر دارند، نیز نابارور تلقی می‌شوند.

مسئله اینجاست که نازایی در زنان فقط رخ نمی‌دهد، مردان نیز می‌توانند با مشکلات ناباروری رودررو شوند. بنابراین هر دوی زوجین باید مورد معاینه و آزمایش قرار گیرند و در صورتی که مشکل انزال است با تشخیص و درمان مشکلات انزال در مردان می‌توان تا حدودی به دنبال رفع این مشکل برآمد.

علل نازایی در زنان

علل نازایی در زنان

نازایی در زنان دلایل مختلفی دارد. در ادامه شایع‌ترین علل آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

سن

 تعداد تخمک‌ها با افزایش سن خانم‌ها رو به کاهش است. به طوری که تخمین زده شده، حدود یک سوم زوج‌هایی که خانم در آن‌ها بالای 35 سال سن دارد، درگیر ناباروری هستند.

علاوه بر این با افزایش سن خانم، کیفیت تخمک‌های او نیز کاهش می‌یابد، همچنین احتمال ناهنجاری‌های کروموزومی را نیز افزایش خواهد یافت. مطالعات نشان داده است که تقریباً ۷۰٪ از سقط‌ها به دلیل ناهنجاری‌های کروموزومی رخ می‌دهند.

اختلالات تخمک‌گذاری

اختلالات تخمک‌گذاری به طور معمول بر توانایی باردار شدن و نازایی در زنان به صورت طبیعی تأثیر می‌گذارند. زیرا بدون تخمک‌گذاری موفق، هیچ تخمکی برای وقوع لقاح و باروری وجود ندارد.

سندرم تخمدان پلی کیستیک

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یکی از رایج‌ترین اختلالات تأثیرگذار بر تخمک‌گذاری و به دنبال آن نازایی در زنان است. سایر دلایل اختلالات تخمک‌گذاری شامل:

  • اختلالات هورمونی
  • نارسایی تخمدان
  • اختلال عملکرد هیپوتالاموس و غیره

نارسایی زودرس تخمدان

دلیل نارسایی تخمک‌گذاری اولیه همین نارسایی زودرس تخمدان است. این عارضه با از دست دادن یا کاهش زودتر ذخیره تخمک‌ها مشخص می‌شود.

اختلالات هورمونی و نازایی در زنان

بنا به دلایل مختلف، اختلالات هورمونی بر چرخه قاعدگی و در نتیجه قدرت باروری اثر می‌گذارد. از جمله رایج‌ترین علل اختلالات هورمونی می‌توان به این موارد اشاره نمود:

  • اختلال عملکرد هیپوتالاموس
  • اختلال در عملکرد هیپوفیز

سایر علل نازایی در زنان

مابقی علل نازایی به شرح زیر هستند:

  • اختلالات مربوط به لوله‌های فالوپ
  • آندومتریوز
  • ناهنجاری ها و ضایعات رحمی
  • ناباروری بدون دلیل
  • سبک زندگی

نتیجه گیری

در این مطلب از سایت دکتر مظاهری شما را نازایی و علل آن آشنا نمودیم. شما عزیزان برای کسب اطلاعاتی در خصوص نازایی در زنان بهتر است به دکتر زنان و زایمان مراجعه کنید و درمان انواع بیماری‌ های زنان را به متخصص بسپارید.

مقالات مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته بندی مقالات
برچسب ها